Mani degli sposi con anelli

Special for bride and groom

€1,850.00

A travel in the UNESCO city for gastronomic creativity, into the heart of food and wine, face to face with Parma and its culinary excellences.

First day : Parma , history and art

  • 15.00: check-in at hotel
  • 16.00: Meeting at Duomo Square:  visit the Cathedral and the Baptistery
  • 17.00: visit  the Regio Theater ; Farnese Theater
  • 20.00: dinner  in a selected  typical  restaurant. Overnight accomodation  at a prestigious hotel 5 stars in the city center

Second day:face to face with gastronomic excellences

  • 08.00: visit  at a dairy during the produce of  milk  with a guide  who will explain the procedures of the “casaro” (cheese producer)  step by step
  • 10.30: where  the Culatello DOP  is made; visit  one of more prestigious producer of salted pork in  the  “Bassa” , where the “Corte dei Salumi” is managed  by the skilfull work of the “norcino” (maker of pork meat). Visit, with guide, at the processing  room and the natural cellar  for  maturing of the Culatello.
  • 13.00: lunch  at the restaurant inside the “Corte dei Salumi” – rich typical menù
  • 15.30: starting to Parma Ham producer; visit and tasting
  • 17.00: starting to a wine cellar; visit and tasting  wines PDO “Colli di Parma”
  • 18.30: return in Parma
  • 20.00: romantic dinner  at  prestigious restaurant  at the hotel. Overnight accomodation

Third day (suggestion n°1): sea view and  fragrance of  “ Sciacchetrà

  • 09.30: starting to “ Cinque Terre”; visit the historical center in Riomaggiore for arrive to Manarola across  the first stop of the Blue Path: the famous  way of Love
  • 13.00: lunch at  agritourism in Monterosso
  • 14.30: visit and tasting of Sciacchetrà wine
  • 15.00: romantic walk to the historical center of  Monterosso
  • 16.00: visit the historical center of Vernazza and Corniglia
  • 18.00:  starting for Parma
  • 20.00: dinner  at a selected restaurant with menu a la carte.  Overnight accomodation

Third day (suggestion n°2):the fragrances  of the Balsamic vinegar cellar and the red of Ferrari

  • 10.00: fragrances and secrets Acetaia ( vinegar cellar): visit  with  guide  of stages of processing for producing the traditional balsamic  vinegar PDO; will follow  a tasting of balsamic vinegar  with  typical products of  land
  • 14.30: starting to Modena; visit Ferrari’s museum.
  • 18.00: starting for Parma
  • 20.00: dinner  at a selected restaurant with menu a la carte.  Overnight accomodation
Package cost

suggestion 1 1.850
suggestion 2 1.850
Clear selection
SKU: 020. Category: .

Descrizione prodotto

Due proposte per gli Sposi che amano il Cibo e le sue mille declinazioni.

Parma, città ricca di fascino e di storia, nominata patrimonio dell’UNESCO per la creatività gastronomica, diventa la meta ideale per una tappa indimenticabile del viaggio di nozze. Potrete vivere un week-end all’insegna del buon cibo con l’opportunità di assistere dal vivo alla produzione delle eccellenze mondiali, realizzate da artigiani che altrove sono scomparsi, come il casaro e il norcino.

info per pacchetti personalizzati

Se volete proseguire con noi il vostro viaggio per fare tappa in altre città d’arte o di interesse culturale, contattateci e personalizzeremo il pacchetto in base alle vostre richieste.

Il tuo nome (richiesto)

La tua email (richiesto)

Telefono (richiesto)

Il tuo messaggio

Cart

Packets